Armistis 2015

Download affiche

SFEERBEELDEN

Een uitgebreide fotorportage vind je via deze link

 

KRANTENARTIKELS

Het Nieuwsblad - 8 september 2015

HOEGAARDEN - Ôgetse Poëzie is, op dinsdag 10 november – 20u, het thema van de het jaarlijkse Armistis-Konsaar van Totale Waanzin in het Paenhuys.

De 22ste editie van het concert op de vooravond van wapenstilstandsdag brengt een combinatie van muziek en theater onder het thema “Ôgetse poëzie“. Tussen de liedjes door zijn er Ôgetse gedichten, voordrachten, Ôgetse taaltips, sketches, een culturele uitwisseling met Brussel,… te zien en te horen. Christian Hennuy zal er ook in primeur zijn “Ôgetse Grammatica” voorstellen.

Er staan nieuwe nummers op het programma, naast oudere nummers die van onder het stof werden gehaald en in een nieuw kleedje werden gestoken. Meezingen wordt sterk aanbevolen. Contact en info: iLuc Vandeplas 0475/36 00 43 – Clara Bessemans 0496/72 53 07. Kaarten in voorverkoop tegen tien euro.

Ook poëzie op volgende Armistis van de Waanzin

De Streekkrant - 4 november 2015

Ogetse waanzin op podium

HOEGAARDEN

Weinig muzikale bands wiens naam zo accuraat is als De Totale Waanzin.

Het gezelschap ontstond 22 jaar geleden uit een weddenschap en zorgtsinds 1993 voor een jaarlijks "Armistis  Konsaar”, dit jaar is dat op 10 november in het Paenhuys.

De oprichting van de gelijknamige kolder- en muziekgroep in november 1993 was ook totale waanzin. Enkele muzikaal onkundige veertigers uit Hoegaarden die de weddenschap afsluiten dat ze muziek zullen maken. In het lokale dialect, het Ogets. Ruim twee decennia later blijkt de waanzin nog steeds werkelijkheid en brengt de groep dinsdag zijn 22ste editie van Den Armistis, een combinatie van muziek en theater onder het thema Ogetse poëzie. Tussen de liedjes zullen Ogetse gedichten, voordrachten en taaltips gebracht worden. Tijdens Den Armestis zijn er sketches, wordt in een culturele uitwisseling met Brussel voorzien en komt Christian Hennuy langs met zijn Ogetse Grammatica.

De Totale Waanzin steekt oudere nummers in een nieuw kleedje. Daarnaast wordt ook nieuw werk voorgesteld. Bovendien belooft de band na het optreden nog voor een verrassing te zorgen, zodat ook de 22ste Armistis een onvergetelijke avond wordt.

 

(JVB/foto rp)

Nieuwsblad - 11 oktober 2015

Geen gemeenteraad wegens de Armistis

 PrintCorrigeer

 

 

Geen gemeenteraad wegens de Armistis

De Totale Waanzin, versterkt met gemeentebestuur: één strijd.Foto: webalbum.detotalewaanzin.be/

HOEGAARDEN - De Totale Waanzin werkt een nieuwe revue uit voor de Armistis, de vooravond van wapenstilstand, op dinsdag 10 november, om 20u in ’t Paenhuys. Om niets te missen is de gemeenteraad van die avond met een week verdaagd.

Deze 22e editie van ‘Den Armistis’ brengt ons opnieuw een combinatie van muziek en theater, nu onder het thema O^getse poe¨zie. Om de traditionele aanzet tot het 11 novemberprogramma niet te missen is de gemeenteraadszitting verdaagd. Iedereen kan dus kennis nemen van de liedjes, de O^getse gedichten, voordrachten, O^getse taaltips, sketches, en een culturele uitwisseling met Brussel... Christian Hennuy zal er ook in primeur zijn O^getse Grammatica voorstellen.

Op muzikaal vlak staan een aantal nieuwe nummers op het programma, naast oudere nummers die opnieuw van onder het stof werden gehaald en in een nieuw kleedje werden gestoken. Meezingen is, zoals steeds, sterk aanbevolen. Er is een 'verrassing' voor de nablijvers.

Kaarten in voorverkoop tegen tien euro door storting op rekening nummer BE19 0882 0876 5112 met vermelding van naam en aantal kaarten.of vie de websitewww.detalewaanzin.be  Er zijn geen voorbehouden zitplaatsen dus wie wil zitten moet er rond 19u30 zijn.

Het laatste Nieuws - 10 november 2015

Waanzinnige liedjes en poëzie

De leden van de muziekgroep de Totale Waanzin. - Foto BollenDe leden van de muziekgroep de Totale Waanzin. - Foto Bollen

De Totale Waanzin brengt vandaag om 20 uur in de kelder van 't Paenhuys het 22ste Armistis Concert, met ditmaal 'Ogetse Poëzie'. "Speciaal voor ons optreden hebben we een nieuw instrument, een 'flessofoon' ontworpen", vertelt scenarist Luc Vandeplas.

"We proberen jaarlijks een ander concept te brengen, met de Totale Waanzin en het Hoegaards dialect centraal. Dit jaar kozen we voor 'poëzie', maar het is wel vooral om te lachen. We hebben sketches en in primeur de voorstelling van de Hoegaardse grammatica van Christian Hennuy." De gastacteurs zijn Chris Michel, Jan Van Parijs, Mariette Peeters, Jan Van Hoof, Erna Vanex, en Monique Mans. "We hebben ook een nieuw instrument gemaakt, een 'flessofoon'. We brengen nieuwe en oude liedjes. Iedereen krijgt de liedjesteksten, allemaal in het dialect. Het gaat meestal om het Hoegaards, maar gezien er een Brusselaar, Janneman, in onze groep zit, is er ook een stukje Brussels. Na het programma is er nog een verrassing", besluit Vandeplas. Kaarten voor het 'Armistis-konsaar' kosten tien euro in voorverkoop en twaalf euro aan de kassa. (HCH)