Armistis 2017

Thema

Deze 24e editie van ‘Den Armistis’ bracht ons opnieuw een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema :

Ôgere ajt talént II.  

Om iedereen de kans te geven dit spektakel ‘zittend’ mee te maken, waren er nu opnieuw twee voorstellingen gepland!

Na het succes van vorig jaar, gaven we ook dit jaar een podium aan een aantal bekende en ‘tot-op-heden-nog-niet-zo-bekende’ Ôgetse Artiesten… onder het thema ‘Ôgere ajt talént II’.

Tussen de liedjes door zijn er de traditionele sketches en…

… na het eigenlijke concert speelden we op zaterdagnog een stevig ouderwets BAL !

 

Dat alles resulteerde opnieuw in een ‘Armistis-konsaar’ met een onuitgegeven muzikaal totaal-spektakel...

 

 

Kom dit meemaken op vrijdag 10 november of  zaterdag 11 november – 20u

in ’t Paenhuys te Hoegaarden !!!

 

Aatnoewedgeng


 Persoewenleke AATNOEWEDEGENG
 ... om samen met al uw
vrienden en kennissen deze 24ste editie
van den‘Armistis’
mee te maken
in ’t Paenhuys te Hoegaarden op …

Klik op onderstaande foto

Affiche


 

Foto's


Klik op onderstaande foto voor de volledige reeks.

Repities

 

Optredens


Foto's van Jürgen Van Herck

Foto's van Jürgen Van Herck

Foto's van Stefan Puttemans

Foto's van  Viviane Dewaelens

 

Krantenartikels


Het Laatse Nieuws - 12 november 2017

Totale Waanzin met Armistisconcert

Het 24ste Armistisconcert van de Totale Waanzin zit erop. Er werd tweemaal gespeeld voor een uitverkochte zaal. Het publiek maakte kennis met heel wat nieuwe Hoegaardse artiesten zoals het kinderkoor Alpaïdis, Herlinde, Lien & Sinne, Kleine Janneman, Miek en Bram, Dominique en Sarah. Verder waren er nog heel wat gastartiesten zoals Fred, Willie op zijn wasbord, Tom als stoommachine en Hugo Tritsmans op cagon. Er werden heel wat sketches opgevoerd. Alles gebeurde onder de leiding van Luc Vandeplas. Traditiegetrouw werden beide optredens besloten met het Hoegaards volkslied 'Land van beuj èn biejete'. Op naar het 25ste concert volgend jaar.

Het Nieuwsblad - 12 november 2017

Armistis met lokaal talent

FOTO: RAYMOND BILLEN 

 HOEGAARDEN - De Totale Waanzin heeft er zijn tweede avond opzitten met muziek en moppen uit eigen dorp.

Het ‘Armistis-konsaar’ is een traditie geworden op 11 november. Het is een muzikaal totaal-spektakel met vooral teksten van Luc Vandeplas, in het dialect. Uitgangspunt was de muzikale onervarenheid van de deelnemers, vijftigers uit de vorige generaties van jeugdhuis Paenhuys. Daar is technische en muzikale experise bijgekomen maar de formule bleef: eigen teksten op muziek (die een parodie hoeft te zijn), afgewisseld met moppen (die als behaard mogen worden weggelachen). De jongste paar jaar zijn daar gelegenheidsartiesten aan toegevoegd, dorpsgenoten die zich tot dan van geen talent bewust waren. Dat blijkt steeds mee te vallen: de saxofonist speelt al zijn leven lang, de zangeres heeft al een plaatje uit, de accordeonist put uit een repertoire van hier tot Vilvoorde. Enz. enz.

De vaste kern van De Totale Waanzin 2017 bestaat uit  Heidi Ickmans (trekzak), Clara Bessemans (zang), Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang), Michel Evers (bas), Luc Vandeplas (gitaar, fluit), Gert Depré (zang, gitaar, doedelzak), Walter Maho (drums, percussie), Jan Stuerbout (accordeon, piano, zang) en Ivan Burvenich (geluid en de techniek). Erna Vannex (een patiënte met patience), Chris Michel (een dokter met een boekhouding), Chris Hennuy (een minister die alleen Frans praat), Toets Thielemans (die zowel pinten als moppen tapt) en vele anderen duiken op in de scetches. Tom Groeseneken is toneelmeester. Volgend jaar volgt de 25ste editie, tenzij de geruchten worden bewaarheid dat de groep naar Austin (Texas) verdwijnt.

Nieuwsblad 10 november 2017

 

Het Laatse Nieuws - 18 oktober 2017

REPETITIES ARMISTIS STEEDS WAANZINNIGER 

 


De toneelrepetities voor de sketches voor het Armistisconcert van de Totale Waanzin op 10 en 11 november lopen als een trein en worden steeds waanzinniger. Omdat één van de hoofdacteurs, journalist Chris Michel, weerhouden was in de Dordogne, gebeurden de repetities met Chris via Skype.
Wie trouwens naar het Armistis concert wil komen kan zich best haasten, want al drie vierde van de beschikbare plaatsen zijn uitverkocht. Info kaarten 10 euro in voorverkoop: 0496/72.53.07

Nieuwsblad 20 september 2017

Totale Waanzin zoekt opnieuw verborgen lokaal talent

20 09 2017 om 00:02 door Raymond Billen

Totale Waanzin. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - De Totale Waanzin heeft een nieuwe revue klaar voor de Wapenstilstand (Armistice) op vrijdag 10 en zaterdag 11 november om 20 u in het Paenhuys.

 

Deze 24e editie van ‘Den Armistis’ wordt opnieuw een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema : O^gere ajt tale´nt II. Om iedereen de kans te geven dit spektakel ‘zittend’ mee te maken, zijn er weer twee voorstellingen gepland. Reserveren is uiteraard aanbevolen (10/12 euro).

Na het succes van vorig jaar, wordt opnieuw een beroep gedaan op een aantal bekende en ‘tot-op-heden-nog-niet-zo-bekende’ O^getse artiesten. Het verborgen lokale talent bereidt liedjes voor en sketches. Na de show van zaterdag volgt er een ouderwets bal.

Op vrijdag 10 november of zaterdag 11 november, om 20u., in ’t Paenhuys (Stoopkensstraat).

Kaarten bij de vaste leden:
Clara Bessemans (zang) 0496/72.53.07, Heidi Ickmans (trekzak) 0476/50.42.42, Gert Depré (zang, gitaar, doedelzak) 0479/27.49.31, Paul Vlayen (gitaren, banjo,harmonica, zang) 0479/53.15.02, Michel Evers (bas) 0485/65.25.92, Luc Vandeplas (gitaar, fluit) 0475/36.00.43, Walter Maho (drums, percussie) 0475/58.84.18, Jan Stuerbout (accordeon, orgel, zang) 0479/81.73.91, Ivan Burvenich (klank & techniek) 0486/87.91.53.

Het Laatste Nieuws27 oktober 2017

Eerbetoon aan Guy Puyneers tijdens Armistis in Hoegaarden

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november om 20 uur nodigt De Totale Waanzin uit op het traditioneel jaarlijks “Armistis-Konsaar”, dat plaats vindt in het Paenhuys te Hoegaarden., onder het thema 'Oowgere àj talènt II'. Daarnaast brengt De Totale Waanzin samen met Herman Vandermeulen van de Tiense Straatmuzikanten (nu ‘Ich èn éjà’) een eerbetoon aan Guy Puyneers. Op 15 oktober twee jaar geleden, werd de muzikale wereld met verstomming geslagen door het overlijden van accordeonist Guy Puyneers, hier op de foto met de Totale Waanzin. Guy Puyneers trad in veel groepen aan, maar was in de regio toch vooral bekend als accordeonist van de Tiense Straatmuzikanten. Hij kwam ook regelmatig de Waanzin versterken. Vandaar dat het de bedoeling is jaarlijks, tijdens het Armistis concert een eerbetoon aan Guy te brengen.

 

Het Laatse Nieuws - 16 oktober 2017

MOESJEN VER DE WAANZIN in 2002

 

 

In 2002, vijftien jaar geleden, bracht de Totale Waanzin het Armistis Konsaar 'Moesjen ver de Waanzin'. Vijftien jaar later is het Armistis Konsaar nog steeds springlevend. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november 2017 om 20 uur nodigt De Totale Waanzin uit op het traditioneel jaarlijks “Armistis-Konsaar”, dat plaats vindt in het Paenhuys te Hoegaarden.Deze 24e editie van ‘Den Armistis’ brengt een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema Ôgere ajt talént II. Daarnaast brengt De Totale Waanzin samen met Herman Vandermeulen van de Tiense Straatmuzikanten (nu ‘Ich èn éjà’) een eerbetoon aan Guy Puyneers. Tussen de liedjes door zijn er de traditionele sketches en na het concert speelt De Waanzin er op zaterdag nog een stevig ouderwets BAL als afsluiter !